Szabályzat

Print Friendly, PDF & Email

Ezen a weboldalon étel és italrecepteket oszthatunk meg egymással. Célja, hogy minél több, minél változatosabb, egyedibb remekeket gyűjthessünk egybe. Ezért az alábbi szabályokat kérjük betartani!

Szabályzat és adatvédelem

 

1. Az oldalra elsősorban saját, kipróbált recepteket várunk!

2. A recepteket és fotókat az oldalról bárki szabadon, díjmentesen felhasználhatja, másolhatja, tárolhatja, más weboldalakon közölheti a forrás (jelen oldalra való hivatkozás) feltüntetésével, de kereskedelmi célú, vagy bármilyen pénzbeli ellenszolgáltatás fejében való továbbadásuk, részbeni vagy egyben történő közlésük, publikálásuk, csak a szerző, és az oldal tulajdonosának engedélyével lehetséges!

3. A receptek eredetiségét az oldal üzemeltetője nem köteles ellenőrizni, értük felelősséget nem vállal, azt a regisztrált tagok a saját felelősségükre teszik közzé.

4. Amennyiben a recept forrása ismert, azt minden esetben kötelezően fel kell tüntetni a recept végén a következő jelöléssel: (forrás: /ide írd be honnan van, pl. könyv vagy webcím/). Ha a forrás nem saját recept és nem ismert, akkor a következő formátumot kell beszúrni a receptek végére: (forrás: ismeretlen). Később egy szerzői reklamációnál ez átírásra kerülhet, ebben az esetben a szerzőnek az oldal üzemeltetője felé kell egy levelet írni jelen lap alján lévő elérhetőségen. Ha ezen jelölések nem történnek meg, akkor egy későbbi, szerzői reklamáció során a recept eltávolításra kerülhet, a felhasználó pedig értesítést kaphat!

5. Más receptes weboldalakról, fórumokról tilos képet átvenni, csak ha a szerző írásban hozzájárult!  Az oldalra feltöltött (nem külső hivatkozású), saját képek esetében a kép szerzője hozzájárul, hogy azt szabadon, bárhol, bármely weboldalon felhasználhatják! Saját kép esetében a kép vízjelezésre kerülhet a feltöltés során az oldal címével a kép jobb alsó sarkába! A fotófelhasználásra a 2. pontban lévő, receptekre vonatkozó felhasználási kitételek érvényesek! Amennyiben egy kép eredete kétséges (tehát nem saját kép, illetve a szerzője nem engedte annak megosztását, valamint olyan helyre mutat a kép, ahol más recepttel együtt van kitéve), a receptből a kép törlésre kerül.

6. Ha egy recept és/vagy kép nem a szerző engedélyével került ki az oldalra, vagy nincs hivatkozás az eredeti forrásra, majd ezt az eredeti szerző sérelmezi, a recept/kép eltávolításra kerülhet. Ebben az esetben az eredeti szerző mindenképpen vegye fel a kapcsolatot az oldal üzemeltetőjével ennek a lapnak az alján található levelezési lehetőségen keresztül!

7. A weboldalon tilos a személyes, nem az oldal témájába illő megjegyzések, sértések, rasszista és politikai megnyilvánulások publikálása mind bejegyzésként és mind hozzászólásként. Tilos az engedély nélküli, kereskedelmi célú és készítésű oldalak reklámozása. Ezek a bejegyzések értesítés nélkül eltávolításra kerülnek.

8. Az oldal profiljába nem illő, valamint a törvényekbe ütköző publikálás tiltott, ilyen esetben a felhasználó kizárásra kerül és bejegyzéseit töröljük.

9. A többször, egymás után beillesztett, (bejegyzésektől függetlenül is!) azonos hozzászólásokat spamnek (szemétnek) minősítjük, és a felhasználó kizárásra kerülhet, ezek a bejegyzések értesítés nélkül törölve lesznek!

10. A regisztráció ingyenes, a megadott e-mail cím harmadik személynek nem kerül továbbadásra, az oldal üzemeltetője nem használja fel semmilyen külső reklámozási célokra vagy egyéb, kéretlen marketing anyagok küldésére. A mailcímen csak az oldallal kapcsolatos értesítéseket kaphatnak a felhasználók az üzemeltetőtől. Az értesítéseket ki lehet kapcsolni a személyes profil lapon.

11. A legelső hozzászólás publikálása engedélyhez kötött. Ha minden rendben van, csak akkor jelenik meg a beírás, és ezután már közvetlenül is lehet véleményt írni.

12. Az oldalra való regisztráció során el kell olvasni a szabályzatot (jelen dokumentum), és azt köteles elfogadni a regisztráló tag.

13. Az oldalt regisztráláskor egy azonosító kód védi a kéretlen reklámoktól és bejegyzésektől. Teendőnk mindösszesen annyi, hogy az adatok megadása után begépeljük a képen látható kódot. Ha a kód nem olvasható, kattintsunk rá a frissítés gombra (dupla, körkörös nyíl) és újat kapunk.


 

Publikálási tudnivalók

 

1. A receptek publikálásánál figyeljünk oda a sablonra, ami az alábbi:
– Bejegyzés címe az étel neve
– ezután a “Hozzávalók:” következik és egymás alatt listába szedve a szükséges anyagok és mennyiségek
– a hozzávalók után az “Elkészítése:” következik, ahol az étel elkészítését kell leírni.
– ezután esetleg egy rövid leírás jöhet, majd legvégül a kép.

Például:

Mexikói csirke

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 10 dkg marinált paprika
  • 5 dkg mazsola
  • 1 bögre rizs
  • őrölt kömény
  • 1 teáskanál curry por
  • bors

Elkészítése:
A hagymát apró kockára vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk, a tűzről lehúzva beleszórjuk a köménymagot. Rádobjuk a kockára vágott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Ha a hús megpirult, kivesszük, és félretesszük. Az olajon a rizst üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a kukoricát, a kockára vágott paprikát, a babot, és a mazsolát. Visszatesszük a húst és felengedjük vízzel. Beleszórjuk a curryt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lefedve készre pároljuk.
Tálalás előtt átforgatni!

2. Publikálás előtt még válasszuk ki a szükséges kategóriát (a weboldal szerkesztőjének jobb oldalán). Ennek elfelejtésekor rossz helyre kerül a recept, és ha publikálást követő egy héten belül nem történik meg a módosítás, a recept törlésre kerül.

3. A sablon használata azért célszerű, mert így egységes külsővel és átláthatóan oszthatjuk meg másokkal a recepteket. A sablontól el lehet térni, de nem ajánlott, mert mások nehezen találják meg a receptünket.

5. Recepteket publikálni, szerkeszteni és azokhoz hozzászólni csak regisztrált felhasználók tudnak. A regisztráció nem bonyolult folyamat, érdemes a jelszót regisztrálás és belépés után megváltoztatni.

6. Publikálni belépés után lehet, de a célra használhatjuk a Windows Live Writert is. A receptek beírását segíti a vágólap használata is, tehát meglévő dokumentumokból egyszerűen átemelhető a recept, csak a sablon szerint kell kicsit formázni rajta.

7. Amennyiben Windows Live Writert használunk, akkor a Nézetek közül válasszuk a Normált, írjuk be a receptet, majd az ablak alján jelöljük be a kategóriát. Csak ezután nyomjuk meg a Közzététel gombot!

8. Ha egy recepthez van saját készítésű, ízléses, gusztusos kép, akkor azt a recept alá kell feltölteni. Maximum 500 pixel szélességű fotót szabad beszúrni a receptbe!

10. Ha bármilyen szabályellenes dolgot tapasztalsz, vagy kérdésed van az oldallal kapcsolatban, itt írhatsz levelet

A Szabályzat életbelépésének ideje: 2011.03.05.

Vissza a főoldalra
Bookmark and Share